Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vuxna män ska sluta leva på mamma

Annons

Rönneshytta. Varför envisas mammor med att inte låta sina söner växa upp? Jag vet flera stycken ”karlar” i 30-, 40- och 50-årsåldern som åker hem till mamma och äter mat tre till fem gånger i veckan. Jag kan förstå killarna, absolut! Väldigt bekvämt, slippa laga mat.

Jag tycker det är okej att åka hem till mamma och äta kanske en gång i veckan, förslagsvis på söndagsmiddag. Men alltså, en dotter får klara sig så gott som själv så fort hon flyttar hemifrån. Ja, de flesta döttrar i alla fall. Visst, de flesta döttrar vill klara sig själva och vara vuxna när de flyttar hemifrån, men en mamma skulle sällan envisas med att säga åt sina döttrar fem gånger i veckan att komma hem och äta.

När en dotter flyttar hemifrån så ska hon klara av att sköta sig själv. Men en son ska fortsätta fostras som karlar alltid har gjort, att han inte klarar sig utan lilla mamma förrän han hittat en ”ordentlig ” kvinna som kan ta hand om honom och den framtida familjen. Och när en karl är van att åka hem till mamma tre till fem gånger i veckan till lilla mamma som tar hand om honom så nöjer han sig ju inte med en tjej förrän han hittar en ny tjej som kan vara mamma åt honom. Och då ska ju mamman godkänna henne också, plus att då är det inte lätt för mamman att släppa taget och lita på att den nya kvinnan klarar av att ta hand om lille sonen.

Vad skulle hända om man lät sönerna vara vuxna när de flyttade hemifrån? Ja, de kanske skulle leva på spagetti och ketchup det första året. Men de skulle säkert tröttna på det så småningom och lära sig laga mat och bli vuxen. Och slutar inte sonen leva på spagetti och ketchup, så kan mamman säga: Väx upp! Du kan väl i alla fall försöka koka potatis? Om inte så kan jag ge dig tips så lär du dig.

Men antagligen vill de gulliga mammorna bara få umgås med sönerna.

Bjud hem mamma på mat nästa gång

Rönneshytta

”Den provocerande ekorren”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons