Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ett allvarligt övertramp

Annons

En polis i Örebro lade ut en bild på Facebook, där personnumret på en misstänkt person syntes. Det var en person som var ”skäligen” misstänkt, det vill säga den svagare misstankegraden.

Det var ett allvarligt övertramp, alldeles oavsett hur det gick till. Ett övertramp av det här slaget förtjänar åtminstone att leda till en varning. Men i stället blir det ingenting mer än ett ”korrigerande samtal” – eller ska vi säga utskällning?

Mannen anmäldes först för tjänstefel, men det ärendet avskrevs. Och så kan det vara. Om en åklagare inte anser sig kunna bevisa brott ska den misstänkte frias. Det är helt i sin ordning. Men om polismannen inte begått något brott borde det övergå till att bli en fråga om förtroendet mellan arbetsgivaren och den anställde.

Polisledningen borde ha skickat över ärendet till personalansvarsnämnden. Myndigheten måste markera mot medarbetare som på det här sättet missbrukar sociala medier.

Finns det några förmildrande omständigheter?

Det stod inte uttryckligen på Facebook-sidan att bilden föreställde en misstänkt brottsling. Det gör onekligen att skadan begränsas. Men det är ändå ett allvarligt att lägga ut sekretessbelagt material för allmänt beskådande.

Enligt polisledningen är det inte klarlagt att polismannen gjorde det med avsikt. Då ställer vi oss frågan: Är det alltså möjligt att av misstag göra en serie knapptryckningar som gör att en bild från en tjänstetelefon läggs ut på nätet? Om det vore så, bör polisen omgående granska vilka mobiltelefoner myndigheten använder.

Nej, det troliga är att polismannen åtminstone har varit vårdslös.

Det är inte första gången som en Facebook-publicering uppmärksammas. Alltför många människor har svårt för att fatta att det som läggs ut på Facebook är en publicering. Det ligger öppet för hela världen, även om du bara har ett fåtal registrerade Facebook-vänner.

Därför borde polisledningen i Örebro lämna ärendet vidare till personalansvarsnämnden. Ju förr dessbättre.

Mer läsning

Annons