Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Förlängd plåga för S i Linde

Varför fick inte Socialdemokraternas medlemmar i Lindesberg ta ställning till om de har förtroende för kommunalrådet Arnold Bengtsson?

Annons

Valet att hålla ett ”informationsmöte” i stället för ett beslutande möte i onsdags kväll riskerar att leda till att plågan förvärras. Arnold Bengtsson hade redan en plan för att avveckla sina uppdrag. Men nu vill han, som han säger, ”fundera ett varv till”. Han blev förbannad när han hörde att medlemsmötet inte skulle få uttala sitt förtroende eller misstroende.

Förtroendekrisen uppstod på grund av strulet med spelarkontrakt i Linde Volley, där Arnold Bengtsson sitter med i styrelsen.

I söndags sade styrelsen för Socialdemokraterna i Lindeberg att förtroendet för Arnold Bengtsson som kommunalråd har ”brustit”. Han uppmanas att lämna sina kommunala uppdrag.

Arnold Bengtsson har varit med i politiken länge. Det har dessutom hänt förr att det har varit blåsväder kring honom. Han har varit med på möten där just förtroendet har diskuterats.

Socialdemokraterna är ett parti där ledningen förväntas lyssna på ”rörelsen”. Den som missar den detaljen kan råka ut för allvarliga bakslag.

Det kan vara smidigare med en partiledning som får agera mer som den vill. Då går det att få snabbare beslut. Och då är det enklare att tillgodose trycket från media att komma med snabba besked.

Men vitsen med politik är inte alltid att komma med snabba besked. I viss frågor måste de vanliga medlemmarna få tänka efter, diskutera och fatta beslut, även om det innebär att processen försenas, ja till och med om det innebär att medier får vänta några dagar till.

Realistiskt sett kommer det ändå att sluta med att Arnold Bengtsson avvecklar sina uppdrag. Det skulle inte hålla att han sitter kvar på sina uppdrag. Socialdemokraterna i Lindesberg kommer knappast att vilja gå till val med Arnold Bengtsson högt upp på valsedeln.

Mer läsning

Annons