Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Goda gärningar spelar roll som i Hällefors

Annons

Det är snart jul och för de flesta råder bråda dagar.

Solidaritet bidrar till bättre jul i Hällefors.

Julmat ska lagas och julklappar köpas till nära och kära. Men alla har inte alla råd och det finns många som har en klump i magen för de vet att de inte kan ge sina barn en julklapp eller köpa julmat till familjen. Tyvärr går det inte att lösa med ens det finmaskigaste välfärdssystemet i världen och det är därför som julen både är givmildhetens och godhetens högtid.

Julmat ska lagas och julklappar köpas till nära och kära.

Ett exempel på det senare är Hälleforsavdelningen av den internationella kvinnoorganisationen Ladies cirle. Den består av kvinnor upp till 45 års ålder och har syftet att öka förståelsen för omvärlden och andra människors livsvillkor. NA har tidigare berättat om att de organiserat julklappsutdelning till de behövande och nu på onsdag är sista tillfället då behövande kan hämta lämpliga julklappar i Hällefors församlingshem.

Den består av kvinnor upp till 45 års ålder och har syftet att öka förståelsen för omvärlden och andra människors livsvillkor.

Ladies circle är ett talande exempel på en positiv trend. Redan nu dominerar unga kvinnor på ett antal universitetsutbildningar och i framtiden kommer de ha bättre jobb än många av sina manliga generationskamrater. Det är därför inte förvånande att de också vill engagera sig i civilsamhället och trots att Ladies circle funnits sedan 1947 skulle det inte vara förvånande om de i framtiden kan konkurrera med mer kända sammanslutningar som Rotary. Eftersom män har organiserat sig i alla tider är det inte förvånande att kvinnor vill göra samma sak.

Det är därför inte förvånande att de också vill engagera sig i civilsamhället och trots att Ladies circle funnits sedan 1947 skulle det inte vara förvånande om de i framtiden kan konkurrera med mer kända sammanslutningar som Rotary.

Hälleforsavdelningens insamling började som en uppmaning på Facebook om att människor skulle rensa garderoben och donera sådant som de inte längre behövde. Det är med andra ord återvinning och solidaritet inbakat i samma tanke. Nu kan någon få en bättre jul tack vare att någon annan inte längre vill ha en tröja och ge bort gamla kastruller. Det svenska civilsamhället blir inte starkare än så här och detta är ett tydligt tecken på varför vi behöver godhet i samhället. Speciellt i en tid då alltfler vill göra sig lustiga över andra människors genuina vilja att utan vinst hjälpa till.

Mer läsning

Annons