Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå, var är brudarna?

Koalition Örebro kallade till gemensam presskonferens på onsdagen – för att presentera politiska riktlinjer inför nästa mandatperiod.

Annons

Det blev lite väl svamligt och lite väl mansdominerat. Koalition Örebro kan bättre än så!

Socialdemokraterna och Vänsterpartiet är sannolikt besvikna, för att inte säga förbannade, över att Miljöpartiet bestämde sig för att fortsätta samarbetet med de fyra allianspartierna.

Det innebär att Koalition Örebro har goda möjligheter att vinna väljarnas förtroende för ytterligare en mandatperiod.

Men det första gemensamma politiska dokumentet blev lite väl innehållslöst.

Jo, det måste nog vara lite svammel när den konstellation som vill styra Örebro berättar vad den vill åstadkomma. Det ska vara lite prat om ”god kvalitet”, att ”skattenivån inte ska vara högre än vad som behövs” och att Örebro ska ha ”Sveriges bästa chefer”.

Men det måste också finnas något mer, något som berör människor i deras vardagsliv. Jo, vi vet. Det är klart att det finns ett samband mellan god ekonomi för kommunen och människors vardagsliv. Men det är ändå för vagt.

Dessutom är det hela tiden en balansgång mellan de fem partiernas egen profilering och vad de ska gå ut med gemensamt.

De kommande dokumenten från Koalition Örebro måste bli mer konkreta.

Sedan går det inte att komma ifrån att Koalition Örebro har ett problem med sin framtoning. Alla de fem partiernas listor toppas av män.

Det är fem partier som var för sig har gjort sina nomineringar. Och det gör ju inget om just ”vårt parti” råkar ha en manlig toppkandidat. Men det ser inte bra ut när det blir fem män i topp för den koalition som av allt att döma kommer att styra Örebro ytterligare en mandatperiod.

Det Koalition Örebro kan göra är att medvetet profilera kvinnliga kandidater inför valet. Dessutom, naturligtvis, visa att koalitionen står för jämställdhet.

Det är till exempel knappast jämställt att det finns en stor variation av arbetsgivare inom typiskt manliga yrken, medan kvinnor i den offentliga sektorn bara har en eller två arbetsgivare att välja mellan. Bara för att nämna ett exempel. En gubbig politik är en gubbig politik, även om den företräds av en kvinnlig kandidat.

Mer läsning

Annons