Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nazimetoder mot nazister

Revolutionära fronten kallar sig antinazister – men använder nazistiska metoder: att krossa fönster och attackera enskilda människor som anses ha fel åsikter.

Annons

En serie attentat har genomförts i Mälardalen under de senaste månaderna mot personer som misstänks tillhöra eller sympatisera med Svenskarnas parti. Bland annat två personer i Lindesberg.

Svenskarnas parti är ett nazistiskt parti. Avskaffandet av demokratin finns på partiets program. Men Svenskarnas parti glor avundsjukt på Sverigedemokraternas riksdagsplatser. Därav namnbytet från ”Nationalsocialistisk front” till ”Folkfronten” och därefter till ”Svenskarnas parti”. Det ska påpekas att även SD har starka historiska kopplingar till den nazistiska rörelsen. En bra bit in på 90-talet förekom det att medlemmar i SD visade sig i naziliknande uniformer.

Rättssäkerheten gäller alla, även de mest osympatiska. En person som har gjort sig skyldig till brott (till exempel hets mot folkgrupp) ska få sin sak prövad i en domstol, inte utsättas för kriminella gäng.

Under Almedalsveckan utsattes socialdemokraten Mona Sahlin för just medlemmar av Svenskarnas parti. De förföljde henne och någon sade ”landsförrädare” åt henne. Ett hot som borde ha lett till skärpt säkerhet kring Mona Sahlin.

Nu är det en vänsterextrem grupp som försöker skrämma medlemmar i Svenskarnas parti.

– Vi har aktivt sökt upp och helt enkelt attackerat personer som vi anser har en militant fascistisk organisering, vilket är ett hot mot oss och även mot arbetarklassen, säger en medlem i Revolutionära fronten till Radio Sörmland.

Revolutionära fronten säger sig tala för ”arbetarklassen”. Svenskarnas parti påstår sig tala för ”svenskarna”. Svenskarna är lika ointresserade av Svenskarnas parti som arbetarklassen är av Revolutionära fronten. Men när extrema grupper börjar begå attentat, tar saken en ny vändning. Få personer kan ställa till med stor skada. Attentaten måste vara en prioriterad uppgift för polisen.

Mer läsning

Annons