Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Omänskligt och dumt

Annons

Några rader på ett papper och du är av med jobbet. Arbetsgivaren, Örebro kommun, har inte gjort några formella fel. Men sättet är omänskligt.

I förra veckan fick ett 20-tal anställda ett brev hem som talade om att en översyn ska göras på Praktikcentrum. Och – att deras anställning upphör 15 juni. De uppsagda fick inga förklaringar i brevet till vad som sedan ska hända med dem.

På Praktikcentrum finns jobb för dem som har svårt, för att inte säga omöjligt, att komma in på den vanliga arbetsmarknaden. Det handlar om människor med långvariga psykiska sjukdomar eller andra så kallade socialmedicinska hinder.

Det är alltså frågan om en arbetsmarknadspolitisk åtgärd, där staten betalar det mesta av lönen. I arbetsförmedlingens regler för OSA, Offentligt skyddade anställningar, står att jobben ska ha ”utvecklande inslag” och att anställningen på sikt ska kunna leda till ett arbete på den reguljära arbetsmarknaden. I Örebro omvandlades detta mål till ett kort brev om uppsägning.

Det är inget fel på ambitionen att OSA-anställningar inte ska vara på livstid, utan en tidsbegränsad förberedelse till andra jobb. Men, om nu inte verkligheten stämmer med ambitionen, måste arbetsgivaren, Örebro kommun, tänka till ett varv extra.

Formuleringen i brevet visar att arbetsgivaren tar sig friheten att behandla dessa anställda på ett sätt som aldrig skulle accepteras på den vanliga arbetsmarknaden. God ton och vanlig medmänsklig respekt finns inte i de knapphändiga raderna.

Arbetslöshet är en av det riktigt stora och svåra politiska frågorna. Det handlar om unga som har svårt att få sitt första jobb, det handlar om äldre som blivit uppsagda och som har sin ålder som ett minus för nya anställningar. Och så handlar det om alla som av olika skäl inte kan jobba till hundra procent.

För den sista gruppen är det nödvändigt att samhället, staten och kommunerna, tar sitt ansvar. På Praktikcentrum har samhällsnyttiga uppgifter utförts som skogsröjning och underhåll.

Om arbetsgivaren vill ha en ”översyn” av verksamheten så måste den ha ett alternativ för dessa anställda. Annars blir resultatet personliga tragedier – och nya kostnader.

Mer läsning

Annons