Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Privata befriar kvinnorna

Från timvikariat till fast anställning. Från ovissa inkomster till en månadslön som ger grundläggande stabilitet åt vardagen och förutsättningen att planera mycket om hör livet till, val av bostad och rent av semester.

Annons

Örebro kommun har lagt ut rekryteringen av korttidsvikarier till förskolor på ett privat bemanningsföretag. Snart ska även hälften av alla vikarier inom äldreomsorgen får samma anställningsvillkor. NA berättade i går om detta på nyhetsplats.

Privatiseringar inom vård, skola och omsorg delar den politiska skalan. De borgerliga partierna säger hurra, medan Vänsterpartiet ser privata välfärdsbolag som ett ett sätt för giriga kapitalister att suga ut vinster från skattefinansierad verksamhet. Mitt emellan finns Socialdemokraterna. Den ideologiska skiljeväggen har sina kryphål.

Carl Oreland, nationalekonom på Svenskt Näringsliv, har studerat löneutvecklingen efter privatiseringar av vård, omsorg och skola i Sverige. Slutsatsen är att lönerna har ökat mer än i det kommunala verksamheterna. Dessutom visar resultatet att chansen att få behålla jobbet också ökat. Detta alltså i tungt kvinnodominerade yrken.

Oreland räknar upp en rad förklaringar till dessa skillnader. Konkurrensen är avgörande. Individuella löner belönar anställda som gör goda insatser för verksamheten och arbetsgivarna tvingas i sin tur måna om sin kvalificerade personal. Här finns alltså en arbetsmarknad där kvinnor kan hota med att säga upp sig för att gå till bättre betalda jobb. Precis som män kan göra.

Den främsta uppgiften för kommuner och landsting är att ställa upp krav på kvalitet och öppenhet för all verksamhet som betalas med våra skattepengar. Den som är bäst på sköta driften ska göra det.

Tänk att privatiseringar är på väg att lyfta kvinnoyrken från den hopplösa inlåsningen i offentliga jobb. Mer konkurrens borde bli ett krav hos många fackliga organisationer framöver.

Mer läsning

Annons