Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Resan från bra till fulländad

Annons
Målinriktad. Ödmjukhet och långsiktigt är vägen framåt, för bergsklättrare såväl som för företag. Arkivbild: Petter Koubek

Bonus till företagsledare medför inte att bolagen presterar bättre. Det leder enbart till högre betalda direktörer. Det låter som ett argument från den politiska vänstern. Men det är det inte. Upphovsmannen är amerikanen Jim Collins som skrivit en rad miljonsäljande böcker om ledarskap.

Jim Collins sticker ut i floden av författare av managementlitteratur. Han har med ett närmast fanatiskt pedanteri samlat uppgifter om amerikanska företag för att sedan dra sina slutsatser. Han ser sig själv som historiker, driven av en hejdlös nyfikenhet på att ta reda på hur det verkligen förhåller sig.

Han slog igenom ordentligt med sin bok ”Good to Great” som kom 2001. Där har han tillsammans med sin medhjälpare vaskat fram de egenskaper som utmärkt ledare för långsiktigt framgångsrika företag. Några karaktärsdrag som framträder är ödmjukhet, passion för arbetet och i många falla avsaknad av personlig karisma.

Reseledarna från ”good”, alltså något som är helt ok, till ”great”, som närmast kan översättas med fulländat har i Jim Collins studier visat sig vara personer som tonar ner sin egen betydelse. De arbetar för att företagen ska fortsätta samma framgångsbana även efter det att de själva slutat. Arvet är väl fungerande organisationer och långsiktighet. Det är företaget som är det viktiga, inte kortsiktiga vinster och egen berömmelse.

Jim Collins framträder i intervjuer som en person som i sin gärning lever som han lär. Han följer en strikt disciplin både i yrkeslivet och privat. Resultatet är allt som räknas för honom, både i studierna av det amerikanska näringslivet och i privata projekt som att klara av utmanande bergsklättringar.

De amerikanska företagsledare som Jim Collins definierat som ”great” har arbetet som sin belöning. De fakta som han samlat ihop visar att det inte finns några bevis för att direktörer med resultatbonus presterar bättre än dem med fast lön. Det är ett spartips till styrelser som tror på detta samband. De som gör ett bra jobb gör det eftersom de är besjälade av sin uppgift.

De klassiska dygderna som lyfts fram av Jim Collins forskning hyllas nu också i den svenska debatten. Gamle Volvochefen Pehr G Gyllenhammar markerade mot girigheten i företagsvärlden i en debattartikel i Dagens Industri i förra veckan.

Han hävdar att även ägarna har glädje av att företagen har gott anseende i samhället, av anställda som är stolta över sina arbetsgivare och av investeringar på lång sikt. Pehr G Gyllenhammar har varit med länge och ser de gamla Wallenbergarna som föredömen i sitt förhållningssätt till företagande.

Kapitalism kräver en fri marknad för att fungera. Men någon absolut frihet är det inte tal om. Lagar och avtal på olika nivåer reglerar hela tiden affärsverksamheten. Det enskilda företaget måste hela tiden balansera dessa begränsningar mot strävan till fler marknadsandelar eller högre vinster.

För företag är även nästa års vinst ett mål så också vinsten om tio år. Ingen klok investerare vill satsa pengar i ett företag som bara ser till nästa kvartalsrapport. Företagsledningen spelar en avgörande roll får långsiktigheten.

Jim Collins har följt upp sin ”Good to Great” med ”How the Mighty Fall”. Inte ens de stora och mäktiga har anledning att ta något för givet om framtiden.

Mer läsning

Annons