Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Så går det till här"

För en tid sedan polisanmäldes två anställda vid fastighetskontoret i Örebro kommun, misstänkta för mutbrott. Tidigare har en muthärva i Göteborg fått stor uppmärksamhet.

Annons

Enligt Ekot pågår utredningar om misstänkta oegentligheter i 14 av landets kommuner. Sex fall ligger hos Riksenheten för korruption. Överåklagaren Gunnar Stetler talar om att det kan vara toppen på ett isberg.

Det är en otäck tanke att korruption skulle kunna vara så pass vanligt. Och det understryker att en kommunal förvaltning inte får skötas på rutin, att det inte får gå till ”som det alltid har gjort”, bara för att det är bekvämt. När korruptionen väl får fäste, blir den svår att utrota. Den blir en del av systemet. Det kan börja som extra förmån, till exempel en resa. En upprustning av sommarstugan som händelsevis sköts av just det företag som den kommunale tjänstemannen just skrivit ett kontrakt med. Sedan går det över till att vara en del av systemet. ”Förmånen” blir som en del av lönen. En nyanställd som ställer frågor får reda på att ”så går det till här”.

Sedan finns också vänskapskorruptionen. Den handlar inte om att ta emot förmåner, utan mer om ”att vara hygglig” mot en välkänd företagare som arbetat tillsammans med kommunen, kanske under lång tid. Men det innebär också att andra företag, som kanske gör jobbet smartare och bättre, aldrig får chansen.

Att det är en offentlig verksamhet gör att de inblandade inte tycker att de snor någons pengar. Det är den gigantiska kommunen som betalar några tusenlappar eller möjligen någon miljon extra.

Men till slut är det ändå någon som får sämre vård eller någon skola som inte har råd att köpa lika mycket böcker, för att någon vill vara ”hygglig” mot en företagare.

Det finns ingen anledning att revidera bilden av Sverige som ett av världens minst korrupta länder. De flesta tjänstemän är seriösa. Men Ekots uppgifter visar att vi hela tiden måste vara uppmärksamma på problemet.

Varje myndighet och varje offentlig förvaltning måste utgå från att det finns en risk för fiffel. Ibland måste mönster brytas, för att förhindra vänskapskorruption. Anställda ska få signalen att det är både tillåtet och önskvärt att de slår larm om de ser något som de tycker verkar galet.

Att ha en tolerant inställning mot den som vågar säga emot, skapar dessutom en bättre stämning på jobbet än attityden att ”så går det till här”.

Mer läsning

Annons