Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sänkt lön en möjlighet

Annons

Sänkta löner ska ge ungdomar arbete. Folkpartiets förslag provocerar många. Än mer provocerande är att ungdomsarbetslösheten är så hög i Sverige.

Folkpartiledaren Jan Björklund valde att kliva ut från den invanda politiken i går när partiet samlade kommun- och landstingspolitiker för ett riksmöte i Västerås. För FP, som tampas med sjunkande opinionssiffror, är det ett måste att bredda sin framtoning för att inte bli ett, om än vältaligt, särintresse för skola och utbildning.

Partiets lokala företrädare har nu fått uppdraget att i Sveriges 100 största kommuner lägga förslag om att införa särskilda ungdomsavtal. För 75 procent av lägsta lönen ska unga upp till 23 år få jobb. För många skulle det innebära en lön runt 12 000 kronor i månaden.

Idén lanserades redan för någon månad sedan i Sollentuna och väckte kritik. Kommunal talade om lönedumpning och ville hellre att kommunerna skulle trycka på för högre statsbidrag.

Lönedumpning låter illa. Ett annat betydligt mer positivt sätt att tolka förslaget är att det ger unga möjlighet att skaffa sig en nödvändig arbetslivserfarenhet, de kvalifikationer som arbetsgivarna kräver för att anställa.

Ungdomsavtal med lägre lön finns redan på arbetsmarknaden. Teknikföretagen och IF Metall kom hösten 2010 överens om att inrätta en ”yrkesintroduktion” med 75 procent av lägstalönerna för unga upp till 24 år. I jobben ska utbildning ingå.

Det är ett konstruktivt sätt att möta en oönskad verklighet. Ungdomsarbetslösheten är ett sorgligt slöseri med samhällets resurser. För en ung människa är det nedbrytande att inte kunna frigöra sig från barndomen och beroendet av andra för sin försörjning.

IF Metall har med sitt avtal visat insikt om att arbetsmarknaden inte är som den möjligen borde vara. Det som är okej inom industrin är också okej i den offentliga sektorn.

Det är arbetsgivarna, kommuner och landsting, som enligt FP-förslaget ska sluta avtal med sina motparter. Precis som yrkesintroduktion måste jobben innehålla mått av utbildning och handledning. Det säger sig självt, eftersom de som anställs saknar just erfarenhet. Nu finns en möjligheten att skaffa den.

Mer läsning

Annons