Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD-dröm om gaskammare

Återigen får Sverigedemokraterna ta itu med medlemmar som gjort rasistiska uttalanden.

Annons

Inte för att de vill, utan för att de måste. Å en sidan ska de ledande i partiet upprätthålla en något så när putsad fasad. Å andra sidan måste Sverigedemokraterna också behålla de anhängare som tycker att Adolf Hitler kanske inte var så dum trots allt.

Expressen har tillsammans med Researchgruppen avslöjat några av kommentatorerna på Avpixlat, som är en inofficiell hemsida för Sverigedemokraterna. SD-politikern Maria Stensby lämnade på tisdagen sina uppdrag efter att ha uttryckt en önskan att ensamkommande barn ska svälta sig till döds, plus en del annat som inte passar den putsade ytan. Tommy Jonsson som sitter i kommunfullmäktige i Ystad för Sverigedemokraterna skriver så här: ”Det fanns en avlusningsstation i sydvästra Polen på 40-talet. Den är numera nedlagd. Kan det vara det som är problemet?” och han tillägger: ”Hade verkligen Adolf så fel?”

Det är bara ett par exempel. Hur reagerar då Avpixlat på detta? Om nu Avpixlat – och Sverigedemokraterna – är angelägna om att hålla rent. Då borde den naturliga reaktionen vara ungefär den här: ”Tack Expressen, för att ni har hittat några typer som inte passar här.”

Visserligen nämner Avpixlat att det finns kommentarsregler (och ja, där står faktiskt att det inte är tillåtet med rasistiska kommentarer). Men huvudbudskapet är ett annat: ”Detta är naturligtvis början på smutskastningen inför valet nästa år, som lär bli den fulaste någonsin. Man skyr inga medel för att tysta oliktänkande ...”

Och dessutom får vi veta att det pågår ett arbete för att hindra utomstående från att göra nya avslöjanden, liknande det som Expressen nu har gjort. ”Tills vi hittat en bättre lösning ... rekommenderar vi våra användare att antingen använda separata e-postadresser till sina Disquskonton och anonymisera ip-adressen.” Alltså: Medlemmar i Sverigedemokraterna ska slippa bli avslöjade om de, under pseudonym på Avpixlat, antyder att de vill ha tillbaka Hitlers gaskammare.

Mer läsning

Annons