Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SD ska få hålla möten!

Att partiledaren för Sverigedemokraterna, Jimmie Åkesson, inte höll något torgmöte, när han kom till Örebro på onsdagen, är beklagligt.

Annons

En av orsakerna till det är nämligen de lymlar som dyker upp och saboterar Sverigedemokraternas möten.

Låt det inte råda någon som helst tvekan. Rättssamhället ska skydda politisk verksamhet.

Det gäller Sverigedemokrater. Det gäller Kommunistiska partiet KPMLr som också har en valstuga i Örebro. Polisen ska använda all kraft för att skydda denna rätt. Om propagandan från en viss gruppering strider mot lagen, är det genom rättssystemet – inte via en pöbel – som saken ska prövas.

Men vi kan också konstatera att Sverigedemokraterna har kommit alltför lindrigt undan i valrörelsen. Partiet nämns, som ”vågmästare” men har alltför ofta sluppit granskning.

Under sitt besök i Örebro sade Jimmie Åkesson att han tycker det är helt okej att Frankrike utvisar romer, eftersom varje land ska få bestämma själv. Fritt fram för etnisk rensning! Det är inte brottsmisstänkta individer som har utvisats, utan just romer – för att de råkar vara romer. Och naturligtvis är det här något av Jimmie Åkessons våta dröm. Ett europeiskt land – som inte styrs av extremister – utvisar en viss ”besvärlig” folkgrupp. Självklart måste Sverigedemokraterna bejaka det. Men då öppnas också en avgrund! Vilken ”misshaglig” folkgrupp ska utvisas nästa gång?

Partiet har sitt ursprung i nynazistiska grupperingar. Sådana som på fullt allvar ansåg att judar hade organiserat en världsomspännande konspiration mot världen – och att Hitler var en av de få som insett detta.

I dag är det inte judarna som utgör det stora hotet, utan ”muslimerna”. I Sverigedemokraternas valfilm blir det en kapplöpning mellan en pensionär och ansiktslösa kvinnor med burka. Sådant passar Sverigedemokraterna bra. Muslimer framställs inte som individer. De görs till och med ansiktslösa. Av landets hundratusentals muslimer är det kanske något hundratal som har burka. De är så få att det knappt ens är mätbart.

Men enligt Jimmie Åkesson utgör muslimer ”vårt största utländska hot sedan andra världskriget”. Så skrev han i Aftonbladet.

Förra året gjorde Upsala Nya Tidning en granskning av Sverigedemokratiska bloggar. En slutsats i artikeln: ”Man är alltså aldrig längre bort från nazismen än två – tre klick med datormusen när man besöker vissa Sverigedemokratbloggar”.

Mer läsning

Annons