Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stärk meddelarfriheten

Annons

Sverige har en lång tradition av tryckfrihet, yttrandefrihet och meddelarfrihet. Lagstiftningen visar att vi är en mogen demokrati och inskränkningarna som finns är acceptabla.

Det handlar då om sådant som hotar rikets säkerhet, spioneri, uppvigling och hets mot folkgrupper och förtal. Att sprida sådana uppgifter är brottsligt och kan bestraffas.

Men som Allehanda visade i gårdagens reportage finns det anledning att revidera delar av lagstiftningen. Meddelarfriheten har nämligen begränsats under de senaste decennierna.

Offentliganställda i statliga myndigheter, landsting och kommuner är skyddade av lagstiftningen. De har rätt att vara anonyma och arbetsgivaren får inte försöka ta reda på källan till uppgifter som kommit ut. Detsamma gäller anställda i kommunala bolag.

Privatanställda och anställda i entreprenadföretag som deltar i skattefinansierad verksamhet har inte denna rätt. De kan inte offentliggöra missförhållanden utan risk att drabbas av uppsägning och skadeståndsanspråk.

Allehandas genomgång visar att varken landstinget eller Örebro kommun i sina avtal med entreprenörer säkrar personalens meddelarfrihet. Det borde de göra, även om det inte helt garanterar rättsligt skydd för personal som läcker uppgifter om verksamheten.

Det som bidragit till att meddelarskyddet urholkats är lagen om skydd för företagshemligheter. Den allmänna uppfattningen är nog att sådana hemligheter är konstruktionsritningar, affärsstrategier eller liknande. Men lagen uttrycker också att det kan vara sådant ”som kan anses utgöra annat allvarligt missförhållande i näringsidkarens rörelse”.

I dessa fall har arbetsgivaren tolkningsföreträde. Och för att understryka det måste allt fler anställda inom allt fler sektorer skriva på tystnadsförbindelser innan de anställs.

Missförhållanden, ibland allvarliga sådana, finns på många arbetsplatser. Att larma om sådana borde alla ha rätt att göra, utan risk för repressalier från arbetsgivaren.

Det kan göras enkelt genom att ta bort ovan citerade mening ur lagen om skydd för företagshemligheter. Och i övrigt genom att offentliga arbetsgivare alltid kräver att meddelarskyddet ska gälla för entreprenadföretags anställda.

Mer läsning

Annons