Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rutavdraget missbrukas

Annons

Alltmer fuskande av rutbidraget förekommer, då regeringen har överlåtit till utförande företag att vara kontrollorgan för detta bidragsförfarande. Alliansen som normalt är motståndare till allt vad bidrag heter, tycker detta bidrag är mumma.

Det man totalt har missat i detta är att flertalet av företagen kan/vill skriva faktura/kvitton med godkända rut-arbeten, men i själva verket har man utfört andra arbeten, helt eller delvis, som inte är godkända för rut-bidrag.

Exempelvis trädfällning/trädbeskärning = trädgårdsarbete (godkänt), bortforsling av avfall = trädgårdsarbete (godkänt), vackra damer = städning (godkänt). Listan kan göras lång för hittar man på ett sådant här bidrag med bristande kontroll får man räkna med att detta missbrukas, men detta kanske var meningen redan från början.

Bland annat den nuvarande statsministern har ju förvandlat sina hemnära tjänster till helt vita från att ha varit svarta och dessutom till halva priset.

Man får säga vad man vill om Alliansen, men med hjälp av rätt retorikkonsulter kan man slå i folk vad som helst.

Till och med att rut-bidraget skapar jobb när det i själva verket skapar endast mindre utgifter för vissa medborgare på bekostnad av alla andra medborgare.

Bidrag bör ges till mindre bemedlade inte som i detta fall till de som redan kan betala sina egna utgifter (omvänd Robin Hood-politik). Inför i stället SUG-bidraget (sjuka/gamla), till hjälp för endast denna grupp som kan få allehanda hjälp helt gratis utan att statsmakterna gör några som helst kontroller. Ett intyg för tjänsten kanske är nödvändigt för statistiken.

Detta skulle säkerligen skapa lika många nya jobb.

Örebro

”Bertil”

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Mer läsning

Annons