Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppet möte om hemtjänstens flytt

Torsdag eftermiddag har fackförbundet Kommunal kallat till öppet möte om Hemtjänstens hus. Kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson kommer dit.

Frågorna och funderingarna fortsätter att vara många vad gäller placeringen av Hemtjänstens hus i Klockarbacken.

– Det är allmänt känt att det finns ett missnöje med flytten till hemtjänstens hus, säger Britt Gelin, lokal ordförande i Kommunalarbetarförbundet.

– Våra medlemmar vill ställa frågor till politikerna och därför har vi tagit initiativ till det här mötet.

Klockan halv två torsdag i Hemtjänstens hus i Klockarbacken får personalen möjlighet att ställa frågor till kommunstyrelsens ordförande Lennart Eriksson. Socialnämndens politiker, som fattade beslut om flytten, var inte inbjudna och sitter dessutom i ett annat möte den aktuella tiden.

Ytterligare möten är att vänta om Hemtjänstens hus. Nästa fredag är socialchefen Catarina Carlsson kallad till överläggningar hos Vårdförbundet i Örebro län.

Bakgrunden till mötet är Vårdförbundets skrivelse om Hemtjänstens hus strax innan jul. De var frågande till hur planeringen gått till inför flytten och hade synpunkter på hur arbetsmiljön såg ut för sjuksköterskor och distriktssköterskor inom hemtjänsten.

I början av året gav socialchefen Catarina Carlsson ett svar på frågorna i ett brev. Där står bland annat att en utvärdering ska göras i mars för att se om den medicinska säkerheten för patienterna har äventyrats på grund av flytten, något som Vårdförbundet befarar. I svaret görs också en genomgång av hur lokalerna ser ut och hur de förlängda avstånden kan tänkas påverka jobbet.

Svaret har inte rätat ut de frågetecken Vårdförbundet har. Därför har man kallat till nästa veckas möte.