Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Öppnar för värvningar

Ny tränare är på plats i ÖSK.
Det kan även bli aktuellt med spelarförstärkningar när fönstret öppnar 1 augusti.
– Det finns resurser, säger sportchef Lennart Sjögren.

P-O Ljung har tagit över allsvenskans sämsta trupp. I alla fall sett till tabelläget. Men om Andreas Haddad, Ilir Berisha, Patrik Anttonen och Daniel Bamberg håller sig skadefria under hösten är förutsättningarna ändå betydligt bättre än under våren då samtliga fyra varit skadade så gott som hela tiden.

Skulle det ändå inte räcka för att ta ÖSK upppåt i tabellen öppnar sportchef Lennart Sjögren för nya värvningar.

- Det finns pengar om det är så. Om vi tycker att det är värt att investera i, säger Sjögren som hela tiden har krokar ute.

- I och med Arvi Taaler som scout har vi kunnat kartlägga olika maknader. Nu har vi en grund att stå på.

Vad säger du om beslutet att byta ut Sixten Boström som huvudtränare?

– Det jag lider med är att Sixten få klä skott för att det har gått dåligt. De här resultaten är en kombination av mycket. Jag har en del i det och flera andra i klubben. Men som gruppen såg ut efter sista matchen mot Gefle, när allt var i botten, behövdes det någon som kommer in och tänder ljuset igen. Som kan få spelarna att börja tro på det. I det läget vi befinner oss i så är jag enig med det beslut som styrelsen tagit.

Hur mycket lyssnar ni på spelarna i ett sådant här läge?– Klart att man lyssnar med olika spelare och gruperingar. Vad de känner och vad de tycker. Samtidigt är det svårt i den situationen de är i att tänka klart. Energin är borta, man orkar inte. Och egentligen vill man inte blanda i spelarna för mycket. Men man måste ändå lyssna av.

Fyra poäng och noll segrar är ett tufft utgångsläge för nye ÖSK-tränaren P-O Ljung. Svårt, men inte omöjligt.

– Nu har vi utvärderat läget och det här är en åtgärd. Får se om vi behöver göra ytterligare åtgärder längre fram. Men min känsla när jag pratar med spelarna är att det finns en jäkligt stor tro på det här så nog fasiken ska vi kunna klara det här, säger Sjögren.