Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ordförande i 50 år

– Man kan nog säga att jag är en föreningsmänniska, säger Gunnar Björkman efter 50 år som ordförande i Ställdalens fotoklubb.
På söndagen firade klubben sin ordförande med en stor jubileumsutställning.

Såväl på nedre våningen som på den övre i församlingshemmet visades det fotografier, massor av fotografier.

– Det är 179 olika bilder med i jubileumstävlingen, berättar Björn Öringbäck.

Sammanlagt 16 olika fotoklubbar har deltagit i fototävlingen. Bilderna skickades till Bodö fotoklubb i norra Norge för bedömning och på söndagen offentliggjordes resultatet.

– Juryn var enig i fråga om vinnarbilden, Arne Hurtigs bild av studenter.

Jubileumsträffen inleddes med sopplunch. Thyra Lundell höll ett tal tillägnat dagens jubilar samt att hon satte en krans på hans huvud.

Det var 1957 som Ställdalens fotoklubb bildades. Gunnar fanns med redan då.

– Jag var kassör först, säger Gunnar. Sedan sekreterare. 1960 tog jag över ordförandeklubben och den har jag hållit i sedan dess.

Det har hänt mycket under det halvsekel som Gunnar har basat i fotoklubben. Mängder med fototräffar och utställningar. Och en massa fotografier som knäppts av förstås. Och den tekniska utvecklingen på kamerafronten har varit stor.

– Jag började min fotobana med morsans lådkamera. I dag kör jag bara digitalt.

Klubben har fortfarande framkallningsutrustning för filmrullar kvar, men den används inte.

Gunnar hade också en utställning till jubileet. Likaså hade sex av klubbens unga medlemmar, Corina Larsson, Sofie Ström, Liz Alarcon, Emmy Draxter, Alina Pöchhaker och Sofia Östling, utställning.

Resultat Jubileumstävlingen: 1) Arne Hurtig Focus FK; 2) Lars Erik Boberg Falu FK; 3) Rolf Andersson Köpings FK; 4) Kjell Gustavsson Lindesbergs FK; 5) Lars Jansson FK Oktav.