Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Örebro är en bra cykelstad”

De cyklister NA pratat med ger Örebro höga betyg som cykelstad. Men de flesta menar samtidigt att det kan bli bättre. Till exempel tycker Ingela Pilström att trafiksituationen för cyklister i city är kaotisk.

– Det är bra att cykla i Örebro. Det finns mycket cykelstråk. Men det är jobbigt att cykla i stan. Trafiken är katastrof där och som cyklist måste man vara på helspänn hela tiden. Det vore bra om det gick att få mer ordning på trafiken där, säger hon.

Agneta Nilsson tycker att det ibland går lite för fort på cykelbanorna.

– Jag tycker att det är en bra cykelstad. Men det går lite för fort i krökarna ibland. Jag brukar cykla ofta. Mest för att det är hopplöst att få en parkeringsplats i stan. Dessutom går det snabbare med cykel, säger hon.

Beli Biljana Tomic är inne på samma spår.

– Det är ganska bra att cykla i Örebro. Men det kan alltid bli bättre. Jag behöver inte ha en bil, det är bekvämare med cykel.