Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro behöver en döv diakon

I december kommer vår döva och teckenspråkiga diakon Agneta Wisser sluta hos Strängnäs stift på grund av att hennes anställning går ut och får inte fortsätta. Det innebär att vi inte har någon döv diakon i Örebro nästa år. Det finns ett stort behov för döva och hörselskadade att det finns en teckenspråkig diakon med dövidentitet som förstår dövas historia, kamp och behov som döva och hörselskadade har.

En stad som har riksgymnasium för döva och hörselskadade, några specialskolor, teckenspråkiga gruppboende dylikt bör därmed ha en döv diakon inom Svenska kyrkan.

Det behövs en teckenspråkig och döv diakon i Örebro, som är Europas teckenspråkiga huvudstad! En stad som har riksgymnasium för döva och hörselskadade, några specialskolor, teckenspråkiga gruppboende dylikt bör därmed ha en döv diakon inom Svenska kyrkan. Det finns cirka 2500 människor som använder teckenspråket som första språk i Örebro. Det är så viktigt och värdefullt att få bli bemött på sitt eget språk och få ett andrum, där man inte behöver kämpa för att förstå och bli förstådd.

Diakonen Wisser har kämpat genom sin diakonutbildning och blev klar i juni. Hon är den tredje döva diakon i hela Sverige. Hon fick sin tjänst efter sin diakonutbildning. Strängnäs stift har bekostat tolkar till hennes utbildning och gett henne en tjänst för att senare tacka och adjö efter några månader. Det är som att kasta pengar i sjön och neka en teckenspråkig och fantastisk diakon som har hunnit med så mycket på kort tid.

Låt vår döva diakon Agneta Wisser vara kvar och fortsätta sitt viktiga arbete med teckenspråkig verksamhet!

”Teckenspråkiga mammor”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel