Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro behöver en större flygplats

Örebro ligger i ett bälte där Skandinaviens invånare till störst andel bor. När materiel, livsmedel, sjukvårdsutrustning, med mera landar i Örebro blir resterande transportvägar betydligt kortare för att nå industri, sjukhus och dagligvaruhandel. De flesta är väl vana att gå till affären och köpa vad de anser sig behöva och betalar ett fåtal kronor för ett besök inom sjukvården men tänker inte på vilken jätteapparat som försörjer oss med alla saker.

Det är klimatsmart att bygga ut Örebro flygplats på alla tänkbara sätt. Få skulle bry sig om en jättelik flygplats skulle byggas i Norrland, inte heller skulle den komma många till del då får bor i den regionen. I vårt stråk är det många som förväntas bli försörjda med dagligvaror. Då är det viktigt att alla transportmedel är inkluderade, även flyget.

Klimatet är enormt viktigt, men att på allvar vara klimatsmart kräver mer vetenskap och innovation än att bara tycka. Vi ska satsa på miljövänliga produkter och ett miljövänligt leverne. Därför är det viktigt att bland anat utnyttja läget och göra det möjligt för ännu fler att bo i vår region nära varandra för att få ner dagliga transporter av levande och döda ting.

”Klimatstrateg”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel