Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro behöver olika hyresnivåer för att alla ska ha råd att bo

I NA har vi kunnat ta del av protester från boende angående ombyggnationer med efterföljande kraftig hyreshöjning.

En del boende säger sig inte kunna bo kvar efter ombyggnationen på grund av ekonomin. Den nya hyran är helt enkelt för hög. Man kan då fråga sig om det inte enbart räcker med att varsamt renovera fastigheterna? Varför bygga om och uppgradera lägenheterna så att hyresgäster inte har råd att bo kvar?

Vem bygger man egentligen om för? Finns det någon tanke även på hyresgästerna? Vart ska de hyresgäster som inte har råd att bo kvar ta vägen? Frågorna dyker osökt upp i huvudet när jag tar del av rapporteringen kring ombyggnationer.

Funderar vidare och tänker på att man även bygger många nya bostäder i Örebro. Även nyproducerade lägenheter har en mycket hög hyra. Undrar vad allt det här kommer att leda till. Kommer boendet i ännu högre grad att bli mer uppdelat? Mer segregerat? Mer trångboddhet? Är det här en utveckling vi vill ha? Vad säger våra ansvariga politiker? Vilken bostadspolitik vill ni driva? Vad säger Hyresgästföreningen?

Fortsätter utvecklingen med allt högre hyror kommer det att leda till att nybyggda och ombyggda lägenheter står tomma för att ingen har råd att bo där.

Alla måste vi ha någonstans att bo. Man kan inte välja att inte bo. I en så pass stor stad som Örebro bör det finnas bostäder av god standard med olika hyresnivåer. Boende är en social och mänsklig rättighet.

Lise-Lotte Sjöblom

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel