Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro bröt förlustsvit - Lindesberg förlorade

Örebro Volley har kopplat greppet om tredjeplatsen i elitserien. Detta efter att laget besegrat Sollentuna samtidigt som Lindesberg föll mot serieledarna Engelholm.

Annons

Efter två raka förluster och ett något sänkt självförtroende lyckades Örebro Volley resa sig mot Sollentuna och vinna med 3-0 i set (25-22, 25-23, 26-24).

Som set-siffrorna visar var matchen en jämn historia där dock Örebro hade mest energi och vilja. Fint blockspel och bra fokus i tuffa dueller fällde avgörandet.

- Det känns riktigt bra. Skönt att bryta vår förlustsvit, säger Örebros center Hanna-Fia Lundmark Pavicevic.

Bästa poängplockare Örebro: Louise Alrö 19, Ulrika Blank och Hanna-Fia Lundmark Pavicevic 9.

Förlust för Lindesberg

Samtidigt under lördagen förlorade Lindesberg mot de suveräna serieledarna Engelholm. Detta trots att hemmalaget vann första set utan systrarna Marcie och Nirelle Hampton som är hemma i USA. Efter första set tog Engelholm över totalt och vann relativt bekvämt med 1-3 i set (25-23, 9-25, 21-25, 13-25).

Med två omgångar kvar av seriespelet är nu Lindesberg fyra i elitserien, fyra poäng efter Örebro som ser ut att ha kopplat greppet om tredjeplatsen.

Bästa poängplockare Lindesberg: Nadya Greseva 18, Crystal Marie Palmer 7.

Läs mer om matcherna i söndagens NA.