Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro faller tillbaka i bypolitik

Replik

LRFs debattartikel i NA den 27 april var mycket bra –  klok och välformulerad. Tyvärr beklagligt att LRF fortfarande 2021 måste skriva den .

Jag har sedan jag kom till Hallsberg 1980 varit engagerad i infrastruktur- och logistikfrågor kommunalt, regionalt, nationellt och internationellt. En grundinställning i alla dessa kretsar har varit att godsbangården i Hallsberg är en unik tillgång och att terminal och en del annan service i anslutning till bangården har bästa läget.

Även Örebro har delat denna uppfattning och stod till exempel tillsammans med hela regionen bakom satsningen på ”Tälleleden” som gjorde att bangården fick anslutning till Europavägarna.

Dessvärre faller Örebro tillbaka i bypolitiskt tänkande bland annat när det gäller kombiterminaler. Länge drev man att Svampenterminalen skulle bli regionens kombiterminal. Därefter, trots alla högtidliga uttalande om att gemensamt arbeta för regionens bästa till exempel i BRO (Business Region Örebro), så driver Örebro återkommande frågan om att etablera Törsjöterminalen.

Det är synnerligen upprörande.

Ola Sjölin

Hallsberg

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv artikel