Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro får unik collegeutbildning

Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro ska starta en ny unik utbildning för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Det är tack vare att Arvsfonden har beslutat att bidra med pengar som det är möjligt att starta den här utbildningen som ska ge personer med intellektuell funktionsnedsättning en alternativ väg efter gymnasieskolan.

Studieförbundet Vuxenskolan får 3,3 miljoner kronor för det första av tre år för att starta den unika utbildningen som fått namnet SV Kulturcollege.

”Vi har bedrivit en förstudie inom projektet Vild Vacker Vuxen. Med förstudien ville vi undersöka förutsättningar och intresse för en eftergymnasial utbildning inom kultur, media och it-teknik”, säger avdelningschef Björn Brunnberg vid Studieförbundet Vuxenskolan i Örebro län, i ett pressmeddelande.

Han påpekar också att undersökningen visat att det finns begränsade möjligheter till eftergymnasiala studier för personer med intellektuell funktionsnedsättning.

Men nu ska det bli ändring på det. Hösten 2014 startar SV Kulturcollege.