Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro förlorade på straffar

Malmö var ett av två lag som Örebro Hockey inte besegrat. Det gick inte i går heller, men det blev en poäng i Malmö Arena. Carl Söderberg avgjorde för skåningarna i straffläggning.

– En kämpig dag på alla sätt. Killarna gör en jätteinsats efter åtta timmar i bussen, men får inte chansen att vinna. Deras 2–2-mål borde inte ha godkänts, och utvisningen före 3–3 är makalöst tveksam, säger Örebros assisterande tränare Lars ”Mozart” Andersson.

Närkingarna fick en svår resa på flera sätt. Snöoväder som försenade ankomsten och matchen, två matchstraff redan i första perioden och till det ett tidigt baklängesmål.

Carl Söderberg gav Malmö ledningen efter 2.41 av matchen, när Justin Kurtz satt utvisad.

Minuten senare drabbade backen Albin Lorentzon samman i ett slagsmål med Mif:s Thomas Larsson. Det slutade med matchstraff för båda.

Och efter 8.30 råkade Marcus Kristoffersson i luven på Nichlas Hardt. Båda vevade på, men Hardt klarade sig undan med två minuter för roughing. Kristoffersson däremot fick matchstraff.

–En märklig bedömning. Jag vet inte varför Kristoffersson ansågs så mycket fulare, säger Örebros assisterande tränare Lars ”Mozart” Andersson.

I spel fyra mot fyra passade Rastislav Palikovsky på att lura Markus Svensson i friläge till en kvittering.

Örebro klarade sedan av tre minuter i boxplay, och tog över spelet under andra halvan av perioden. Efter 16.16 gav Gustav Gräsberg närkingarna ledningen i en kontring sedan en hemmaback ramlat.

62 utvisningsminuter för Örebro mot 27 för Malmö i första perioden. Än snedare i andra, då gästerna fick sitta tio minuter på botbänken mot två för hemmalaget.

Örebro grejade då bland annat två minuter i spel tre mot fem.

–Killarna gör ett fantastiskt jobb hela perioden. Och Pisar i målet var förstås väldigt bra, säger ”Mozart”.

Tredje perioden blev dramatisk. Malmö fick sin kvittering efter 7.52. Morten Green mjölade in pucken bakom Lubos Pisar, samtidigt som han vräkte buren över ända. Domaren dömde först bort målet, men ändrade sig efter att ha konfererat med assisterande domaren.

– Det borde absolut inte ha varit mål. Green vräkte undan målet och tryckte sedan in pucken där buren stått, säger ”Mozart”.

Örebro vägrade dock att vika ned sig, och matchens lirare Rastislav Pavlikovsky slog till med sitt andra mål för kvällen efter 11.51. Slovaken plockade ned en misslyckad rensning på offensiv blå och klippte iväg ett slagskott rakt upp i krysset.

Efter ett stort antal lyckade boxplay-situationer tvingades Örebro till sist kapitulera när Henrik Löwdahl satt utvisad. Don Maclean sköt 3–3 efter 17.16.

– Ytterst tveksam utvisning på Löwdahl. Borde snarare ha varit diving på deras spelare, suckar ”Mozart”.

Förlängningen blev mållös.

Henrik Löwdahl nätade med Örebros första straff, men Patrik Hersley kvitterade. Missar sedan av Jonas Almqvist och Rastislav Pavlikovsky innan Carl Söderberg avgjorde med Malmös tredje straff.