Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro-Gislaved i slutspelsretur

Örebro Volley besegrade Gislaved relativt enkelt i sista omgången av elitserien. Nu ställs lagen mot varandra på nytt i kvartsfinalen

– Vi ska absolut inte underskatta dem även om vi vann idag, varnar Örebros tränare Jonas Håård.

Grundserien i damvolleybollens elitserie blev på söndagen färdigspelad där Örebro Volley slutade trea genom att vinna slutomgången hemma mot Gislaved.

Direkt efter matchens slut var det dags för de fyra främsta lagen att välja kvartsfinalmotståndare där de suveräna serievinnarna Engelholm fick förmånen att börja. När turen kom till Örebro Volley stod valet mellan tabellsexan Gislaved och femma Sollentuna där tränaren Jonas Håård i samråd med spelarna valde det förstnämnda.

– Hade vi haft svårare mot Gislaved i dag hade vi kanske fått tänka om. Nu tycker jag att vi hade bra koll på dem matchen igenom. Vi var väldigt bra både i serve och servemottagningen, säger Örebro-tränaren om valet av motståndare.

Så spelas damernas kvartsfinaler:

Engelholm–Hylte/Halmstad

Katrineholm–Elverket

Örebro Volley–Gislaved

Lindesberg–Sollentuna

Matcherna avgörs i bäst av fem och inleds till helgen under lördag och söndag.