Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro Hockey vann viktigaste matchen

Av nån anledning blir vinterväder alltid till snökaos i Skåne. Överraskande som om Malmö vore Aten. 60 trafikolyckor redan före klockan sex i går kväll rapporterades av Sydsvenskan.
Örebro Hockey var ute och halkade och kom sent till mötet med Mif i går, men hade redan plockat in den största segern i klubbens historia så dags.

Det har hintats en tid om att något var i görningen, inte minst från kommunbossen Staffan Wermes sida. I går slog planerna i bordet. Behrn arenas ishall ska bli en modern arena med plats för minst 5 000 åskådare och i förlängningen möjlighet till fler. Värme, komfort och känsla av biosalong ska in. Känslan av kallt och dragigt sovjetiskt fängelse för politiska dissidenter ska bort.

Jag är uppriktigt glad å alla hockeyvänners vägnar. Är obehagligt bekant med de fasciliteter som stått till klubbens, eller ska vi säga klubbarnas, förfogande de senaste tjugo eller rentav trettio åren.

Året är 2010, och det går inte att lura en större stampublik att frysa häcken av sig i en relik från 1960-talet.

Örebro Hockey är nykomling i allsvenskan, har gått tillräckligt bra och spelat tillräckligt underhållande hockey för att örebroarna ska kunna vara stolta över sitt lag. Då är runt 1600 åskådare i snitt ingen bra siffra. Jag är övertygad om att många väljer att stanna hemma bara på grund av den frånstötande atmosfär som bjuds.

Klubben vill väldigt mycket, siktar mot elitserien inom några år och har visat en beundransvärd målmedvetenhet i sitt arbete. Det är enormt långt till elitserien. Stora kliva att ta på alla tänkbara punkter.

Men en sak är klar, och det är att utan en arena som kan ge publik, sponsorer och spelare den komfort som alla andra elitklubbar erbjuder är uppdraget fullständigt dödfött.

Vad jag förstår återstår en hel del detaljplanering och diskussioner om hur arenan ska finansieras och drivas i slutänden. Men Örebroportens styrelse har tagit beslut om en investering i storleksordningen 50-60 miljoner kronor, och VD Per Cardesjö säger sig inte se några allvarliga hinder i förverkligandet.

Det betyder att Örebro Hockey vunnit sin absolut viktigaste seger. Styvmoderlig behandling och pannor som stångats blodiga – ett enormt jobb i tysthet har i slutänden givit resultat.

Och som örebroare känns det fantastiskt läckert att inom några år kunna se toppidrott i moderna arenor i allt från basket till bandy på gångavstånd från centrum.