Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro Hockey värvar center

Innan transferfönstret stänger i natt fick Örebro Hockey till slut klart med en ny center.
Från division 1-klubben Hedemora SK ansluter 22-årige Henrik Lantz.
– Killen ser det här som sitt livs chans och är beredd att gå på vatten för att få ett kontrakt till nästa säsong. Det är såna spelare vi vill ha. Hellre det än en trött finne, säger sportchefen Mikael Fahlander.

52 stentuffa allsvenska omgångar sliter på nykomlingen Örebro Hockey. Mot Malmö tvingades centern Jonas ”Sill” Karlsson att slänga in handduken på grund av ryggont.

Truppen behöver ses över. I lördags fyllde Örebro på med målvakten Simon Nordh från Hudiksvall och Färjestadsfostrade Per Johnsson som närmast kommer från finska TPS Åbo.

Men det Örebro helst ville ha var en center, och efter Malmö-matchen kunde Mikael Fahlander berätta att Henrik Lantz ska spela med klubben säsongen ut.

– Han är Hedemoras ledande spelare och har fått bra vitsord, säger Fahlander.

Lantz fick sin skolning i Leksands juniorlag och har på två division 1-säsonger i Hedemora producerat 63 poäng på 63 matcher. En poäng i snitt per match, alltså.

Den här säsongen har Lantz gjort 20 mål och 20 assist på 27 matcher. Fina siffror.

Tidigare var Örebro Hockey känt i hockey-Sverige för att sakna tålamod och värva gamla mätta föredettingar från utlandet. Nu värvar klubben unga svenska spelare från Hudiksvall och Hedemora.

Vad har hänt?

– Vi är i en annan situation nu än när vi skulle gå upp i allsvenskan. Då eftersträvade vi spetskompetens. Nu när vi är i allsvenskan vill vi ha bredd.

– Det sänder rätt signaler att satsa på unga hungriga svenska spelare än att ta hit en utländsk spelare som är bra på papperet men som vi inte vet nåt om. Spelare som inte är beredda att täcka skott och som riskerar att sprida dålig stämning. Vi behöver spelare som är beredda att göra jobbet varje dag, förklarar Mikael Fahlander.

De tre nyförvärven, som alla har kontrakt säsongen ut, beräknas anlända till Örebro under måndagen.