Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro Hockeys skulder går till kronofogden

Örebro Hockey har hyresskulder på 687 000 kronor till Örebro kommun. Men nu kan inte kommunen vänta längre på pengarna. De lämnar skulden till kronofogden.

Annons

Det var under eftermiddagens sammanträde i Fritids- och turistnämnden som beslutet togs att skulden överlämnas till kronofogden.

- Vi har kommit till vägs ände. Vi har avvaktat så länge vi har kunnat. Så sent som i dag hade vi kontakt med ordföranden i föreningen, Davor Dundic, men inga pengar har kommit in, kommenterar ordföranden i nämnden, Lars Johansson, C.

- Det innebär att föreningen är avstängd från allt idrottsutövande på Behrn arena. När det handlar om de administrativa lokalerna kommer vi att föra en dialog.

Den 12 april gjordes en överenskommelsen mellan kommunen och klubben om att de skulle betala in skulden senast den sista april. Skulden var från början runt miljonen men har minskat på grund av de ombyggnationer som varit i hallen under vintern.

- Vi har rabatterat hyran med 300 000 kronor. Vi har heller inte lagt på någon dröjsmålsränta på skulden, säger Lars Johansson.

Davor Dundic säger i en kort kommentar att hans målsättning hela tiden har varit att få ihop pengarna.

- Vår ambition var att klara det till den sista april.

Vad händer nu?

- Vi fortsätter att jaga pengar. I övrigt fortsätter vi med planeringen som vanligt.

Örebros sportchef Mikael Fahlander ger en annan syn på det hela och menar att pengarna redan finns.

- Det är inte så att vi lider av dålig ekonomi. Pengarna finns och nu får klubben istället betala dem under protest.

Vad menar du med det?

- Bakgrunden till det hela är att klubben inte velat betala hyran. Vi har haft fem grader varmt i hallen samtidigt som det har regnat in. Jag tror inte att någon i kommunen hade velat betala hyra om det hade sett ut så på deras kontor. Därför fattades först beslutet att inte betala, men det kommer klubben att göra efter det här.