Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro kan ställa tredjemålvakten i kväll

Axel Brage och Julius Hudacek har fått varsin match. Nu väljer Örebro Hockey att släppa fram tredjemålvakten Oscar Fröberg i den avslutande matchen i Tatra cup.

19.00 i kväll avslutar Örebro Hockey träningsturneringen Tatra cup med match mot arrangörslaget Poprad.

Och allt talar för att det blir med en debutant mellan stolparna. Enligt uppgifter till NA kommer Oscar Fröberg, 19-årigen som finns med på lägret som backup, att få stå åtminstone delar av matchen. Det blir i sådana fall A-lagsdebut.

– Vi har inte tagit något beslut ännu, men så kan det bli, säger Örebros assisterande tränare Lasse Ivarsson som tidigare öppnat för att låta Fröberg få speltid under veckan.

– Det har jag inte hört någonting om, men det skulle förstås vara jätteroligt, säger 19-åringen själv.

Fröberg är stockholmare i grunden, men har gick på Örebros hockeygymnasium tills han tog studenten förra året. Tillsammans med Daniel Marmenlind, som är utlånad till allsvenska Vita Hästen, finns han med i Örebros A-lagstrupp som tredjemålvakt.

I år ska han spela sin ishockey utlånad till division 1-laget IFK Arboga, där han redan i fjol gjorde 24 matcher – varav de nio första slutade med segrar – men när han fick erbjudandet om att följa med Örebro på läger i Slovakien kunde han förstås inte tacka nej.

– Det här är jätteroligt, jag får se och lära mycket av Axel och Julius. Och jag kommer in i gruppen på ett sätt som gör att jag kommer vara ännu mer trygg om något skulle hända med Axel eller Julius så jag behövs i Örebro, säger han.

– Själva lägret har varit skitkul, vi har verkligen kommit ihop extra mycket som lag. Vi har blivit bättre och bättre under matcherna, och stämningen i laget har också blivit bättre och bättre.

Hur kommer upplägget se ut för dig under säsongen?

– Jag drar till Arboga och börjar träna med dem redan på måndag. Tanken är att jag ska köra matcher och alla träningar med dem, och utöver det ska jag vara med och träna med Örebro en dag i veckan.