Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro kommuen sätter upp taggtråd i Markbacken

Annons

Örebro kommun sätter upp grindar med taggtråd mot Markbacken vid Trängens IP. En väg från parken mot idrottsplatsen där barn och ungdomar gått och cyklat till träning eller skolan är nu stängd med stora grindar med taggtråd över. Vad vill kommunen stänga ute? Eller stänga inne?

Om det är bilar som ska hindras åka här så kan man som på andra platser ha bommar som hinder. Men höga staket och grindar med taggtråd tyder på att syftet är något annat.

I en stad där politiska partier uppmanar privata fastighetsägare att hålla innergårdar i stan öppna för alla, där man i nya områden kräver att innergårdar byggs så att det blir alla ska kunna cykla och gå tätt bredvid boendes uteplatser och gräsmattor. Just i den staden använder man taggtråd för att stänga ute människor.

Privata områden ska vara halvoffentliga så att man aldrig blir utestängd tycker kommunen. Inga gated communities i vår kommun!! Men att stänga av kommunens idrottsplatser och parkeringar med grindar och taggtråd, det är tydligen ok.

Stänga ute eller stänga inne? Vem bestämmer och betalar för detta? Varför ska idrottsområdet inte vara en del av en öppen stad?

”Boende på väster”

Örebro

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel