Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro kommun bäst på Facebook

Örebro kommun är bäst på att skapa engagemang på Facebook. Förra veckan tog man emot ett pris för sitt målinriktade arbete.

Det är kommunikationsbyrån Kreafon som för fjärde året publicerar en rapport om kommunernas arbete med sociala medier. Örebro tog förstaplatsen i två kategorier: engagemang och tillväxt.

- Just engagemang tycker jag är den bästa måttstocken på hur väl en organisation lyckas i sociala medier. För det vittnar om att man lyckas nå ut med sin information. Jag tror vi har varit duktiga på att identifiera vad örebroarna vill ha och vad de går igång på, säger Linus Mattisson, sociala medier-redaktör på Örebro kommun, på kommunens hemsida.

Under 2015 fick kommunen 11 000 nya följare på Facebook. Och arbetet avstannar inte i och med den här utmärkelsen, enligt Linus Mattisson:

- Nu växlar vi upp, för det finns fortfarande ett stort underlag av följare att jobba in.