Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro kommun delaktig i flera satsningar i Östernärke

Annons

Svar

... på insändare: En gummianka som lånas ut till Östernärke är en ynklig satsning, NA 22 oktober.

Östernärke är en del av Örebro kommun som är mycket aktiva, med ett gott samarbete och samverkan med såväl boende som det civila samhället. Denna samverkan är otroligt viktig då kommunen inte äger mark i Östernärke för att själva kunna bygga mötesplatser på samma sätt som i andra delar av kommunen.

Det betyder inte att kommunen inte ska verka för öppna, gemensamma, mötesplatser, men arbetet behöver ske på olika sätt och på olika platser. Vilket sker! I Östernärke arbetar vi genom dialoger, eget inflytande och samverkan mellan kommun och civila samhället, men även med näringslivet.

De senaste åren har kommunen ekonomiskt stöttat exempelvis Odenfestivalen, Hjälmarfestivalen, Vinöns kultur och hembygdsförening, Stora Mellösa teatersällskap, Med smak av Närke, Gällersta visfestival, Tegelhuset i Östernärke, Samverkarna i Östernärke med flera. Det har även med medel byggts exempelvis ett ute gym i Hampetorp och en MTB bana i Brevens bruk.

Mycket av det som genomförs på våra landsbygder är baserat på den egna bygdens behov, förutsättningar och eget inflytande från medborgarna

I Stora Mellösa pågår ett projekt av upprustning av bygdegårdsföreningen Björneborg, Lännäs bygdegårdsförening fick bidrag till att borra en brunn och Gällersta forngård fick även de stöd till upprustning under 2019.

Ett större projekt och samarbete pågår just nu i Odensbacken där föreningslivet driver projektet ”Förnya Odensbacken” i en samverkan mellan kommunen och Leader mellansjölandet, men även privatpersoner. Ett projekt som ska pågå i cirka tre år. Här har de som bor i Odensbacken deltagit på förbättringspromenader och möten för att diskutera vad – och hur man vill förnya Odensbacken, och det ska nu bli verklighet.

Mycket av det som genomförs på våra landsbygder är baserat på den egna bygdens behov, förutsättningar och eget inflytande från medborgarna och där kommunen är en samarbetspartner för att göra det möjligt!

Ullis Sandberg

Socialdemokraterna, kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor

Anna Hedström

Socialdemokraterna, vice ordförande Landsbygdsnämnden

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel