Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro kommun har inte förstått vad meddelarfrihet är: ”Måste du fråga någon annan så faller alltihop"

 
NA Granskar: Meddelarfriheten i Örebro under coronakrisen
Visa alla artiklar

Örebro kommun fortsätter att bryta mot svensk grundlag genom att uppmana sina anställda att inte vända sig direkt till media utan att först rådgöra med sin närmaste chef. Det är ett brott mot meddelarfriheten, mot yttrandefriheten och i förlängningen mot demokratin. Tidningsutgivarna, TU som är svenska tidningars branschorganisation, kräver nu att regeringen tillsätter en granskning kring varför offentlighetsprincipen inte fungerat i vissa kommuner under coronakrisen. Kommunens agerande i Örebro är ett av de exempel som TU pekar på för att få till en utredning.

De senaste veckorna har flera medier i Sverige rapporterat om hur kommuner bryter mot offentlighetsprincipen och meddelarfriheten under coronakrisen. I Sörmland har medier kunnat avslöja att kommunerna ägnat sig åt en systematiskt mörkläggning av smittans utbredning i länet. I Västerås uppmanades personal att inte prata med media direkt och i Gällivare var budskapet från kommunen att personal inte bör svara på frågor från media överhuvudtaget. I Örebro gick kommunen först ut med att personal med arbete relaterat till coronapandemin inte fick prata med media. När NA uppmärksammade ledningen på att kommunen därmed gör sig skyldig till ett grundlagsbrott så ändrades skrivningen.

Det gäller i Ungern och i förra veckan i Örebro”. En föga smickrande jämförelse.

Problemet är att personal fortfarande inte har friheten att vända sig till direkt till media. På en presskonferens uppmanades medarbetarna att rådgöra med sin närmaste chef innan de vänder sig till media. I ett utskick till medarbetarna går det att läsa följande: "Känner du dig osäker på vilken information du får sprida? Kontakta din närmaste chef som i sin tur kontaktar staben för arbetet kring det nya coronaviruset, alternativt kommunens jurister". Det här visar att ledningen inte förstått vad meddelarfrihet handlar om. Måste du fråga någon annan så faller ju hela meddelarfriheten.

Örebro kommuns agerande har fått stor uppmärksamhet i Sverige. Flera medier har berättat om att kommunen satte munkavel på de anställda. Dagens Nyheter skrev på ledarplats ”Just nu används coronapandemin som ursäkt för att inskränka mediernas frihet. Det gäller i Ungern och i förra veckan i Örebro”. En föga smickrande jämförelse.

Meddelarfriheten är starkare än sekretesslagen

Meddelarfriheten innebär att alla personer kan vända sig till media med tips utan att riskera straff, skadestånd eller andra påföljder. Anställda inom kommuner och myndigheter har också rätt att tala med media om sekretessbelagda uppgifter. Meddelarfriheten är starkare än sekretesslagen, det vill säga, meddelarfriheten har företräde. Det finns ett undantag – om uppgifter omfattas av kvalificerad sekretess så får dessa uppgifter inte lämnas ut. Det kan vara känsliga uppgifter om hälsa och sjukvård. Oftast för att skydda uppgifter om patienter. Däremot är det fritt fram att tipsa om brister i vården, brist på material och en ohållbar arbetssituation. Där gäller meddelandefriheten.

För övrigt väntar jag fortfarande på att ansvariga ska be de kommunanställda i Örebro om ursäkt för det inträffade.