Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro kommun höjer lönen för sommarvikarierande sjuksköterskor: "Motsvarar en månadslön på 59 400 kronor"

Under sommaren erbjuds timavlönade sjuksköterskor på vård- och omsorgsförvaltningen 360 kronor i timmen. Det berättar Örebro kommun i ett pressmeddelande.

Annons

Den höjda timersättningen motsvarar en månadslön på 59 400 kronor och gäller under perioden 18 juni-19 augusti.

"Det är en stor konkurrens om sjuksköterskor, särskilt under sommaren. Vi har tidigare år använt sjuksköterskor via bemanningsföretag för semestervikariaten, men det är bättre om vi kan ha dem i vår egen organisation och därför höjer vi nu ersättningen under sommaren", säger Margareta Dahlén, verksamhetschef för vård- och omsorgsboendena, i ett pressmeddelande från Örebro kommun.

Erbjudandet riktar sig till timavlönade sjuksköterskor på vård- och omsorgsförvaltningen, antingen på ett vård- och omsorgsboende eller inom hemsjukvården.

"Vi är övertygade om att det här också blir bättre för sjuksköterskorna, som får anställning under kollektivavtal med oss som direkt arbetsgivare. Det här blir också ett bra tillfälle att prova på ett jobb inom kommunen", säger Sahra Strandberg, verksamhetschef för Hemvården, i pressmeddelandet.