Annons
Vidare till na.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Örebro län behöver stabila förutsättningar för kollektivtrafiken

Åren 2020 och 2021 är turbulenta år för kollektivtrafiken i Örebro län och i stadstrafiken i Örebro. Många röster har höjts mot indragna bussar i delar av länet och stora förändringar i stadstrafiken i Örebro. Som företrädare för delar av länets pensionärer har PRO distriktet i Örebro län mötts av många synpunkter på indragna turer och höjda kostnader för resenären i kollektivtrafiken.

PRO är en politisk obunden organisation, men vi har ett intressepolitiskt uppdrag att påverka äldres förutsättningar i samhället. Vi är en resurs som gärna för dialog med samhället i övrigt om viktiga utvecklingsfrågor. Vi har förståelse för att kollektivtrafiken i första hand planeras för yrkesaktiva och studerande, men hänsyn måste också tas till andra grupper där bland annat äldre har behov av en fungerande kollektivtrafik både för att nå viktiga samhällsfunktioner och som ett alternativ för det privata resandet.

Regionerna i Mälardalen har tillsammans byggt upp ett regionalt tågtrafiksystem delvis för att SJ som leverantör i det regionala resandet inte var tillräckligt pålitligt för att leverera långsiktiga stabila lösningar. Resenärerna i länet har samma krav på det lokala resandet, att det skall vara stabilt och förutsättningarna kända över tid. Här kan de aktörer som skapar framtidens kollektivtrafik bli bättre.

För tillfället pågår planeringen för den framtida kollektivtrafiken både för länstrafiken och stadstrafiken i Örebro. Dessa strategiska dokument behöver förankras och kommuniceras i bredare grupper. Civilsamhällets olika aktörer måste involveras för att vi gemensamt skall skapa ett bättre samhälle där kollektivtrafiken blir ett självklart val för fler resenärer.

PRO Örebro län

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel