Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring misstänks för ännu en våldtäkt

17-åringen som i höstas dömdes till sluten ungdomsvård för flera sexbrott misstänks för ytterligare en våldtäkt.

Annons
Saga från Kumla misshandlades svårt av 17-åringen när hon var på väg hem till sin bostad. Han slog henne till marken med en grov pinne och misshandeln fortsatte sedan när hon låg ned.

Exakt vad pojken misstänks för är inte klart. Åklagaren Anna Maria Larsson som har hand om ärendet har inte gått att nå och pojkens advokat, Margareta Arvidsson, vet inte vad anklagelserna består i.

– Nej, jag har bara fått brottsrubriceringen, säger Arvidsson.

När den eventuella våldtäkten har ägt rum och offrets identitet är alltså frågor som NA inte fått något svar på.

Den 17-årige Sydnärkebon dömdes den 16 oktober till åtta månaders sluten ungdomsvård.

Han fälldes bland annat för våldtäkt på en annan ung man samt för det mycket uppmärksammade våldtäktsförsöket mot Saga (fingerat namn) i Kumla i somras. Saga lyckades undvika att bli våldtagen genom att kämpa emot, men till priset av att hon blev svårt misshandlad.

17-åringen har tidigare överklagat domen när det gäller hur brotten rubricerades. Han menade att våldtäkten inte hade ägt rum medan han erkände att han grovt misshandlat Saga.

Anledningen till överklagandet var att han inte vill ha ha en dom mot sig där det står att han är dömd för sexualbrott. Men nu har han förklarat sig nöjd med själva straffet, vilket betyder att det inte blir någon förhandling i hovrätten.

Mer läsning

Annons