Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring utnyttjade 13-årig flicka

17-åringen hade samlag med en flicka som bara var 13 år. Nu har han dömts för sexuellt utnyttjande av barn.

Annons

Flickan gick frivilligt med på att ha sex med 17-åringen, men efteråt mådde hon dåligt. Hon kände sig utnyttjad eftersom hon hört att han även haft sex med andra tjejer. Det ledde till att hon berättade för sina föräldrar om vad som hade hänt.

17-åringen erkände under rättegången att han känt till flickans ålder. Pojken berättade också att han trodde att de skulle bli tillsammans. Men när han en tid efter händelsen ringde till flickan sa hennes mamma åt honom att inte höra av sig igen.

17-åringen har nu dömts för sexuellt utnyttjande av barn. Om det hade varit en vuxen som gjort sig skyldig till samma sak hade straffet blivit fyra månaders fängelse. Men person under 18 år får bara dömas till fängelse om det finns synnerliga skäl. Så är det inte i det här fallet.

Det gör att pojken i stället döms till 50 timmars ungdomstjänst.

Han slipper även att betala skadestånd till flickan. Tingsrätten tycker inte att hon varit utsatt för en tillräckligt allvarlig kränkning. Det beror på att åldersskillnaden inte är så stor plus att hon frivilligt hade sex med honom.

Mer läsning

Annons