Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21-årig man frias från misstankar om våldtäkt

Örebro tingsrätt bedömer att 21-åringen har avbrutit sina försök till samlag så snart målsäganden sagt ifrån. Tingsrätten friar därför mannen från misstankarna om våldtäkt. 

Annons

Händelsen utspelade sig i en lägenhet på en ort i Örebro län i mitten av april i fjol. Mannen och tre unga kvinnor hade tillsammans gått hem till en av kvinnornas bostad för att titta på film. Efter en stund gick 21-åringen och målsäganden in i lägenhetens sovrum. Där uppger målsäganden att mannen tafsade på henne på brösten, men också mellan benen.

Därefter ska mannen, medan han höll fast kvinnan, ha tagit av både sig själv och kvinnan byxorna och försökt att genomföra ett samlag. Kvinnan ska då ha sagt att det gjorde ont, och mannen avbröt sina försök. I samtal och sms-meddelanden efter händelsen ska kvinnan ha gett uttryck för att hon uppfattat det hela som en våldtäkt.

Tingsrättens bedömning är att det inte rört sig om en våldtäkt. Bedömningen gör man utifrån det faktum att inget av de två vittnena uppmärksammats på eller upplevt att något otillbörligt pågick i sovrummet. Utifrån de förhör som hållits är det inte ställt utom all rimlig tvivel att 21-åringen våldtagit kvinnan. Han frias därför av tingsrätten.

Mer läsning

Annons