Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

48-åring åtalas - köpte sex av 17-åring

En 48-årig man har åtalats för att ha köpt sex av en 17-årig flicka i länet.

Annons

Mannen, som är hemmahörande i Karlstad, satt häktad i nästan en månad under hösten förra året misstänkt för köp av sexuell handling av barn i tre fall.

Enligt åklagare Louise Helleday köpte 48-åringen sex av en 17-årig flicka vid tre tillfällen på flera olika platser i Örebro län under 2013 och 2014.

48-åringen kom i kontakt med flickan via en annons och har erkänt att han köpte sex men hävdar att han trodde flickan fyllt 18 år. Men enligt åklagaren kände mannen till flickans ålder.

– De har chattat med varandra och efter första tillfället skriver han och frågar ”är du verkligen 18?” och då svarar hon ”nej, det blir jag senare i år”. På sin egen fråga så tänker jag att han har misstänkt det och sen så vet han det, säger Louise Helleday.

Vid en av de åtalade gärningarna filmade mannen flickan under en kort sekvens inledningsvis. Filmfilen kommer att spelas upp som bevisning i rättegången mot mannen.

– Det är för att man ska kunna se och bedöma målsäganden åldersmässigt och göra en egen bedömning om han borde han insett hennes ålder. Det i kombination med den andra bevisningen, säger Louise Helleday.

Straffet för köp av sexuell handling av barn är böter eller fängelse i högst två år.

Mer läsning

Annons