Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Abe fördömer mord på IS-gisslan

Japans premiärminister Shinzo Abe fördömer vad som förefaller vara mordet på en japan som hållits som gisslan av Islamiska staten (IS).En person befaras ha omkommit i en villabrand i Kalix.Här är en sammanfattning av nattens nyheter.

Annons

Sverige

Rånare greps efter biljakt

Fyra personer greps på Lilla Essingen i södra Stockholm efter en biljakt. De misstänks för att sent på lördagskvällen ha rånat en OKQ8-mack i Sillekrog vid E4 norr om Nyköping.

En befaras död i villabrand

En person befaras ha omkommit i en villabrand i Kalix natten till söndagen. Villan brann ner till grunden.

- Vi har inte kunnat nå personen som bor i huset och det finns saker som tyder på att han kan ha omkommit i branden, säger Catrin Hedqvist, vakthavande befäl vid polisen i Norrbotten.

Världen

Abe fördömer mord på IS-gisslan

Japans premiärminister Shinzo Abe fördömer vad som förefaller vara mordet på en japan som hållits som gisslan av Islamiska staten (IS). Abe håller samtidigt fast vid att Japan inte ger vika för terrorister.

På videon som lagts ut på Youtube syns en stillbild av Kenji Goto, en av de två japaner som den fruktade jihadiströrelsen nyligen visade upp med krav på motsvarande 1,6 miljarder kronor i lösesumma. Han håller upp ett foto som visar kvarlevorna av den andre i gisslan, Haruna Yukawa.

Mer läsning

Annons