Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åklagare: Här löser duon in lotter från Trisskuppen 

Två bröder som driver respektive jobbar i en spelbutik har åtalats – för inblandning i en stöld av trisslotter värda 17 500 kronor.
Lotterna skulle egentligen ha levererats till grannaffären.

Annons
De två männen, i svart och grå munkjacka, löser här in lotter på en butik. Åklagare hävdar att männen stulit 700 trisslotter.

De 700 trisslotterna kom aldrig fram till den affär som finns i samma byggnad som brödernas spelbutik på en ort i länet. Någonstans på vägen mellan lagret i Örebro och grannaffären försvann de.

Men efter ett tag började några av trisslotterna dyka upp i butiker i Örebro. Det handlade om småvinster som löstes in hos fem olika ombud, bland annat i en Icabutik.

Där löstes åtta lotter in i kassan, men när de några dagar senare kördes genom den så kallade ombudsapparaten visade det sig att de var stulna.

Spåren ledde direkt till de två bröderna – de syntes nämligen tydligt på de bilder som fanns sparade på Icabutikens övervakningskamera.

På de rörliga bilderna kunde man se att kassören lade ned två lotter i en speciell kassalåda medan männen fick betalt. Dessutom visade kassautdragen att lottvinster betalats ut vid den tidpunkt männen var där.

Bröderna har nu åtalats för olovligt förfogande, ett brott båda nekar till.

De medger visserligen att det är de som syns på bilderna, men förnekar all kännedom om de stulna lotterna.

Mer läsning

Annons