Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ännu en polis glömde sitt laddade tjänstevapen

Ännu en polis i Örebro län varnas för att ha förlagt sitt tjänstevapen.
Den här gången låg en laddad pistol kvar i bilen när den lämnades in på en privat  bilfirma.

Annons
Vid tre tillfällen sedan förra sensommaren har polisen i Örebro län varnats för att ha förlagt sina laddade tjänstevapen.

Den 9 juni glömde en polisman sitt tjänstevapen i en civil polisbil när han hade parkerat den i polishusets garage. Bilen lämnades sedan in för rekonditionering på en privat bilvårdsanläggning. Där upptäckte personalen på anläggningen det laddade vapnet under förarsätet.

Personalansvarsnämnden skriver i sitt beslut: "Genom att glömma vapnet i bilen har du brustit i omsorg och varsamhet och därigenom åsidosatt dina skyldigheter i anställningen. Felet kan inte anses vara ringa. Du ska därför meddelas disciplinpåföljd."

Laddat vapen på toalett

Händelsen är bara ett av flera uppmärksammade fall med förlupna polisvapen den senaste tiden.

I augusti varnades en Örebropolis efter att ha glömt sitt laddade tjänstevapen på en toalett i polishuset i Örebro. Personalansvarsnämnden ansåg att ”felet inte är ringa”, men eftersom den glömdes inne på polishuset där allmänheten inte har tillträde, ansågs det räcka med en varning.

Polis hittad av supporter Den 7 augusti förra sommaren tappade en polisman bort sitt tjänstevapen under kravallerna i centrala Örebro i samband med fotbollsmatchen mellan ÖSK och Malmö FF. Enligt flera samstämmiga uppgifter till NA hittade en ÖSKs-upporter pistolen på cykelvägen på Stortorget Supporten ska sedan ha lämnat tillbaka den till en polis. Enligt polisens egen utredning försvann pistolen på grund av ett fel på hölstret.

Mer läsning

Annons