Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Ärendet är mycket känsligt"

Polis och åklagare i Örebro lämnar inga uppgifter efter det nya förhör som hållits med 22-åringen, som misstänks för grov misshandel mot sina två månader gamla tvillingdöttrar.

Annons

Mannen greps efter obduktionen av den av tvillingarna som hittats död.

Nu har han förhörts också om den grova misshandel han misstänks för mot flickan som är i livet. De misstankarna har tillkommit i efterhand.

Vilken inställning har han till de nya misstankarna?– Vi kan just nu inte lämna ut uppgifter från förhöret, säger vice chefsåklagare Sarah Hajslund Hansen.

Varför?– Hela ärendet är mycket känsligt. Det gäller två små barn och en svår familjesituation.

Vice chefsåklagare Pia Åsberg som leder förundersökningen, men på tisdagen var sjuk, har tidigare sagt att mannen nekar till att ha utsatt flickan som nu är död, för grov misshandel.

Hög sekretess

Lars-Olof Lundh, chef för den enhet som utreder grova brott, säger att förundersökningen sker under hög sekretess.

– Vi måste ha arbetsro att jobba vidare och har för tillfället ingen mera information, inte utöver det som tidigare lämnats. Men det kan ändras när utredningsläget så tillåter.

Väntar

Någon slutlig obduktionsrapport har inte kommit.

Den väntar Pia Åsberg på för att få besked om exakt dödsorsak och därmed kunna avgöra vilka rubriceringar brottsmisstankarna ska ha.

Ett första resultat från obduktionen visade att den döda tvillingflickan hade revbensskador och skador på halsen. Flickan som är i livet har frakturer på olika delar skelettet.

Sarah Hajslund Hansen säger att utredningen fortsätter med förhör och andra insatser.

Mer läsning

Annons