Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

21 band intar scenen

Räkna med höga decibel på lördag. Då är det nämligen dags för årets hetaste rockfestival i Sydnärke.

Annons
Letters from you går på scenen klockan halv tio på lördag kväll. Bandet består av: Christoffer Sjögren, sång, Nils Jonsson, gitarr, Daniel Schröder, gitarr, Tobhias Ljung, trummor och Mikael Nilsson på bas.

För fjärde året i rad anordnas rockfestivalen Åsbrorock. 21 band är bokade till årets evenemang som är helt drogfritt och gratis. Huvudakt är punkrockbandet Misconduct med medlemmar från Karlskoga och Kristinehamn. Annars är det som vanligt mest lokala band som kommer att spela vid gräsmattan mellan Tallbackskyrkan och Åsbro skola. Bland banden kan nämnas: Cowboy Prostitutes, Conquer Our Remains, Aggregate, Davy Jones, Evil Conspiracy och Letters From You.

Så många som möjligt

Festivalen arrangeras av en ideell förening, Åsbrorock, och i samarbete mellan ABF och Studieförbundet Vuxenskolan. Tanken är att så många lokala artister som möjligt ska få en chans att spela.

– Vi är glada över att många lokala band spelar. Och vi vill ge dem chansen att uppträda på en stor och professionell scen, säger Jonas Johansson, ordförande för Åsbrorockens arrangörsförening,

Letters From You, med två bandmedlemmar från Askersund bildades i slutet av förra sommaren. Sedan starten har de haft konserter i Örebro, Fagersta och Hallsberg.

Nymixade låtar i bagaget

Det är främst gitarristen Nils Jonsson som skapar musiken och skriver texterna. De spelar en alternativ metal och kommer med tre nymixade låtar i bagaget till Åsbro. Nils och basisten Mikael Nilsson är Askersundare, och Mikael tror att bandets musik kommer att passa perfekt för den här festivalen.

– Vår musik är hård men absolut lyssningsbar. Det ska bli riktigt roligt att lira. Jag har varit här som åskådare tidigare, och det brukar vara ett bra arrangemang, säger han.

Mer läsning

Annons