Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

25-åringen googlade "bära ett lik"

Efter mordet internetsökte kvinnan på fraser som ”bära en kropp” och ”mord utan kropp”.Och i ett sms till expojkvännen bedyrade hon sin oskuld.

Annons
Här, vid Hällabrottet, hittade polisen kroppsdelar.

I förundersökningen finns ett avsnitt som behandlar 25-åringens mobil-, sms och internettrafik under morddagen den 18 juni. Trafiken är mycket avslöjande för kvinnan.

Ett par timmar efter mordet, vid åttatiden på morgonen, gjorde hon en sökning på internet där hon skrev in frasen ”bära ett lik”. På eftermiddagen fortsatte hon i samma stil. Under fyra timmar sökte hon på fraser som ”dölja mord med tågsjälvmord”, ”kan man åka fast för mord om dom aldrig hittar kroppen”, ”mord utan kropp”.

Hon verkar också ha besökt internetforumet Flashback och där varit inne på diskussionstrådar som ”Är det verkligen så svårt att komma undan med planerade mord?” och ”Lite tips inför mord”.

Under morddagen användes hennes telefon flitigt. Det rör sig om över 200 samtal och sms.

Hon hade kontakt med både ex-pojkvännen och med den unge man som hon delade hus med och som hon tidigare haft ett förhållande med.

Klockan 13.03 får hon ett sms från sambon där han skriver: ”du är den sjukaste jävel jag någonsin träffat jag skulle precis ringa polisen”.

Klockan 17.08 skickar hon ett meddelande till expojkvännen där det ser ut som hon bedyrar sin oskuld: ”Ring mig när du har fått tag på XXX (offrets namn) så jag kan sluta oroa mig. Jag har verkligen inte gjort något”.

En timme senare är tonen en annan: ”Jag har inte gjort något och du har låga tankar om mig om du tror något annat. Lugna dig nu.”

Tjugo över nio på kvällen ringer hon sedan samtalet till polisen där hon anger sig själv.

Samtalet är 30 minuter långt och hon ringer från sin bostad i Kumla. Några minuter efter att samtalet avslutats skriver hon till expojkvännen igen: ”Dom ska skicka hit en patrull och så ska jag berätta igen. Ringer snart”.

Mer läsning

Annons