Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

36-åringen kommer att psykundersökas

På tisdagen avslutades rättegången mot den 36-åring som misstänks för dubbelmord samt för mordförsök på Luis Vasconcelos i Zinkgruvan 2008.

Annons

Vid rättegångens sista dag beslutades att 36-åringen nu ska genomgå en rättspsykiatrisk undersökning. Detta efter att Attunda tingsrätt kommit fram till att mannen är skyldig till brotten. Det skriver TT.

Motivet till brotten har visat sig vara mångårig svartsjuka. De bevis som lagts fram för tingsrätten har bland annat varit 36-åringens dator, hans mobiltelefontrafik samt den pistol som knutits till honom.

Mannen erkänner vapenbrott, vilket är den sista åtalspunkten, men förnekar alla andra brott, skriver TT.

Sköts med flera skott

Det var den 4 december 2008 som krogägaren Luis Vasconcelos sköts med flera skott utanför sitt hem i Zinkgruvan. Han blev svårt skadad och fick tillbringa flera månader på sjukhus.

Luis Vasconcelos hade tidigare jobbat ihop med 36-åringens sambo. Den åtalade hade fått för sig att Vasconcelos sextrakasserade sambon. Därför blev han skjuten, menar åklagaren.

Den pistol som användes vid skottdramat i Zinkgruvan hittades senare i ett förråd som 36-åringen hyrde. Samma pistol hade även använts vid mordet i Skärholmen.

Annan bevisning mot 36-åringen är den kartläggning av Luis Vasconcelos liv som 36-åringen ska ha gjort innan mordförsöket.

En mobil som åklagaren hävdar tillhörde 36-åringen befann sig i närheten av Zinkgruvan samma dag som mordförsöket. Även den 1 oktober 2008 har en telemast i närheten av Zinkgruvan plockat upp signaler från den telefonen.

Mer läsning

Annons