Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

60-tal strandnära tomter kan bli verklighet

Fler bostäder kan bli verklighet i Tikanäs och Åviken. Totalt handlar det om ett 50-tal tomter i Åviken och ett tio-tal i Tikanäs.

Annons
Ny detaljplan. Just nu är en detaljplan för Åviken 1:1 ute för samråd. Området kan inrymma 45-55 tomter. Skiss: Sydnärkes byggförvaltning

Två detaljplaner ligger nu ute på Sydnärkes byggförvaltnings hemsida, för samråd. Fastighetsbeteckningarna är Tikanäs 2:6 och Åviken 1:1.

Syftet med detaljplanerna för de båda områdena är att skapa attraktiva sjönära tomter.

– Dels är fastighetsägarna intresserade att ta fram tomter och dels så ligger det helt i linje med kommunens vision att ta fram flera attraktiva tomter, säger Tobias Jansson, biträdande stadsarkitekt.

– Fastighetsägarna har fått söka planbesked hos politikerna som har sagt ja till att påbörja ett planarbete, säger Tobias Jansson.

I Tikanäs 2:6 handlar det enligt Tobias Jansson om ett 10-tal tomter. Planområdet ligger en mil söder om Askersund, på en udde vid Vättern. Tomterna ska vara för bostäder avsedda för permanentboende.

Detaljplanen för Åviken 1:1 ska möjliggöra för ett 50-tal bostäder.

Om det finns några synpunkter på detaljplanerna Tikanäs 2:6 och Åviken 1:1 ska dessa skickas till kommunstyrelsen senast den 29 september.

Mer läsning

Annons