Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åmmeberg invaderades av antikfantaster

I strålande solsken vallfärdade besökarna till Åmmeberg på söndagen för att fynda antikviteter på den årliga antikmässan. Redan tidigt på morgonen hade de riktiga entusiasterna samlats för att fynda.

Annons
Lasse Mattsson från Vingåker med ett av sina köp på antikmässan i Åmmeberg.

Årets upplaga av antikmässan i Åmmeberg var den 14:e, men en som var med för första gången var Fredrik Gustavsson från Malmö.

– Jag är egentligen florist och håller på och utbildar mig till landskapsarkitekt, men jag har dessutom en stor passion för antikviteter.

Hans ”monter” liknade ingen annans, där låg äkta mattor på gräset och stora blomsterarrangemang samsades med bland annat en råttfälla och en gunghäst modell äldre.

– Vi har nyligen rensat en gammal släktgård, så lite av det har jag med mig här och säljer, säger Fredrik Gustavsson.

Några som besökte Fredriks lilla glänta var Lasse Mattsson och Sonja Nilsson från Vingåker. De kom därifrån med en ytterst udda kreation.

– Det är en slags krona och under den har fåglar byggt ett bo. Den var tydligen så när de hittade den, säger Sonja Nilsson.

Arrangören Eric Lind på Askersunds auktionskammare sken ikapp med solen på förmiddagen och han trodde på rekordmånga besökare.

– Kanske att en del väljer bad istället en sådan här dag, men vi har redan nu på förmiddagen mer besökare än vanligt, sade Eric Lind.

Mer läsning

Annons